28 Aralık 2009 Pazartesi

Orucu Bozan Şeyler

Orucu Bozan Şeyler

Merhabalar ;

Bugün sizler için çok önemli bir konu üzerinde duracağız. Hep şüphede kalıyordunuz ve size çok net bir açıklama getiriyoruz. Mübarek Ramazan ayı içerisinde bazı yapmış olduğumuz ve yapacağımız şeyler orucumuzu bozmaktadır. Çok araştırarak sizlere kaynak sağlamaktan gurur duymaktayız.
Orucu Bozan Şeyler bazıları şöyle ;

Orucu Bozan Şeyler



Allah Teâlâ, orucu, hikmeti gereği en mükemmel bir şekilde farz kılmıştır. Bunun içindir ki oruçlu kimseye, mutedil olarak orucunu tutmasını, oruçla kendisine zarar vermemesini ve oruca aykırı olan şeyleri de yiyip içmemesini emretmiştir.
Bu sebeple orucu bozan şeyler iki kısma ayrılmaktadır:
Cinsel ilişkiye girmek (cimâ etmek), kasten kusmak, âdet kanı görmek (hayız olmak) ve hacamât yaptırmak gibi, insan vücudundan çıkan bazı şeyler, orucu bozar.
Bu gibi şeylerin vücuttan çıkması, bedeni güçsüz kılar. Bunun içindir ki Allah Teâlâ, oruç tutan kimsenin zarar görmemesi için, oruç sebebiyle güçsüz kalma durumu ile insan vücudundan çıkan bu gibi şeyler sebebiyle güçsüz kalma durumunun biraraya gelmemesi ve tuttuğu orucun mutedil olmaktan çıkmaması için yukarıda sayılanları, orucu bozan şeylerden saymıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder