2 Mart 2010 Salı

Key Ödemeleri Listesi

Key Ödemeleri Listesi

İyi Günler ;

Key Ödemeleri isimli konuyu sizlere anlatmak bir nebze'de olsa bilgilendirmek istiyoruz. Key ( Konut Edindirme Yarıdımı ) Devletin yaklaşık 15 yıl önce almaya başladı ve konut edindirmek istediği Türkiye halkını biliçlendirmek için bunu söyledi. Şimdi yapılan açıklamaları birlikte inceleyelim. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkürler ...

Key Ödemeleri Listesi



Key Ödemeleri Listesi

KEY ödemelerinde ikinci dönem başlıyor. Emlak Konut GYO'nun resmi sitesinde, KEY ödeme listesini online olarak sorgulayabilirsiniz. Key ödemeleri için güncellenmiş kayıtları ya da tüm listeyi görmek için yukarıdaki linke tıklayınız. Açılacak ekranda, TC Kimlik No ya da Sosyal Güvenlik Numaranızı girerek KEY ödemeleri sorgulaması yapabilirsiniz.

İkinci KEY ödemeleri başlıyor
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının ödenmesinde, itirazlara ilişkin değerlendirmeler sonucunda hazırlanan yeni listelerin, 28 Haziran'a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY Birimi'ne iletilmesi gerekiyor.

Kurumlar yeni listelerini KEY Birimi'ne bildirmeye devam ederken, SGK Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü de 1,2 milyon civarındaki hak sahibinin itirazlarına ilişkin değerlendirmeleri sonuçlandırmaya çalışıyor. Yetkililer, şu anda listeleri 28 Haziran'a kadar sonuçlandırmayı planladıklarını ve herhangi bir gecikme öngörmediklerini söyledi. Yetkililer, ödemelerle ilgili dava açanlara ilişkin işlemlerin ise dava sonuçlarına göre yapılacağını kaydetti.

Edinilen bilgiye göre, çalışanlarına ilişkin KEY tahakkuk belgelerini göndermesi gereken 6 bin civarındaki kurum ve kuruluştan, şimdiye kadar 4 bine yakını KEY Birimi'ne evraklarını gönderdi. Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, bu kurumların gönderdiği bilgilerin giriş işleminin sürdüğünü belirtirken, şu bilgileri verdi:

önderilen listeler arasında, daha önce ödeme yapılan rakamlarda bile düzeltme yapılanlar, ödeme yapılanların da dahil olduğu listeleri gönderenler de var. Zaten potata 3 milyon hatalı işlem bulunuyordu. Ayrıca SSK'ya 1,2 milyon civarında itiraz dilekçesi geldi. Şimdi tüm bu listeler gelecek. Biz ayıklama ve birleştirme yapacağız, ancak o zaman kaç hak sahibi olacağı belli olur. Biz listeler bize ulaşınca en kısa sürede bu işlemleri tamamlamaya çalışacağız. Amacımız bu işi bitirmek, bütün kurumlarla işbirliği yapıyoruz. Bu sorunun artık bitmesi lazım. Bizim işimizin ne kadar süreceği belli olmaz. Ama en kısa sürede bunu tamamlamak istiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder