23 Ocak 2010 Cumartesi

Takdir Teşekkür Hesaplama

Merhabalar ;

Öğrencilerin işine yarayacak bir konu...

Her öğrenci karne heyecanı yaşar, notlarını toplayarak takdir mi teşekkür mü alacağını tahmin eder.

Bizimde öğrencilerimize bir katkımız olsun istedik. İşte

takdir teşekkür hesaplama

yöntemleri:


Bu dönem İlköğretim okullarımızda ilk kez uygulanacak olan 100’lük not sistemine göre karnesinde tüm ders notlarını 5 (beş) olarak gören bir öğrencinin takdir alamaması mümkün.
Daha önce karnesinde derslerin ağırlığına göre birkaç tane 5 olan öğrenci takdir alabilirken bu yıl ki sisteme göre alamayabilecek.

Geçmiş yıllarda karnede yazılı notlara göre öğrenci takdir ya da teşekkür alıp almayacağını hesaplayabilmekteydi. O zaman karne de bulunan not önemliydi. Şimdi ise 100’lük puan sistemi ön plana çıkmaktadır.

Yani önceki dönemlerde 85’ten 5 alan bir öğrenci ile 100’den 5 alan bir öğrenci aynı nota sahip olduğundan ikisi de aynı belgeyi alabiliyor, aynı dereceyle mezun olabiliyordu.
Şimdi ise Teşekkür ve Takdir hesaplamalarında 100’lük puan sistemi ele alınacağından bu mümkün değil.

Örneklendirecek olursak:

Öğrenci karnesini aldı ve tüm notlarının 5 olduğunu gördü fakat kendisine TAKDİR belgesi beklerken TEŞEKKÜR belgesi verilebilecektir.

Öğrencinin tüm notlarının karşılığı olan puanlar 84,50 olsun yani öğrenci 84,50 puan ile tüm derslerinden başarılı olsun. Bu öğrencinin tüm derslerden karnede görülecek notu 5 (beş) tir. (Yani 84,50’nin karşılığı not olarak 5’tir.) Bu öğrencinin dönem sonu ortalaması not olarak 5, puan olarak ise 84,50 olacaktır. Takdir almak için 85 ve üzeri puan ortalamasına sahip olması gerektiğinden takdir alamayacaktır. Teşekkür belgesi alacaktır.

Teşekkürler, başarılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder